97/10/05

مصاحبه با مسوول واحد مدارک پزشکی

بیمارستان شهید چمران

خلاصه خبر

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید چمران شیراز ، امروز خبرنگار واحد روابط عمومی بیمارستان شهید چمران با مسوول واحد مدارک پزشکی مصاحبه ای داشت که توجه شما را بدان جلب می کنیم .

شرح مصاحبه

با سلام :

لطفا خودتون را معرفی کنید .

با سلام خدمت شما :

بنده "لیلا بشیری" هستم مسوول واحد "مدیریت اطلاعات و سلامت" بیمارستان شهید چمران

میشه لطفا سابقه کارتون را بفرمایید ؟

حتما . سابقه کار من 20 سال و مدرکم کارشناس مسوول مدارک پزشکی از دانشگاه شیراز است . البته مدت 3 سال سابقه کار در دانشکده پزشکی داشته ام .

تعداد کارمندان این واحد چند نفر هست و بطور خلاصه مهمترین فعالیت هایی که در این واحد می شود ، چیست ؟

تعداد کارمندان این واحد 9 نفر هست . همگی دارای مدرک HIT هستند . ماهانه چیزی حدود 1500 تا 2000 پرونده به این واحد جهت بایگانی شدن از طرف بخش ها ارسال می شود .

مراحل تحویل تا تبدیل به فایل پرونده های ارسال شده ، دارای مراحل مختلفی هست که به صورت خلاصه خدمتتون عرض می کنم :

تحویل پرونده

تنظیم پرونده

پانچ پرونده

کد گذاری پرونده

ثبت کد در سیستم

و نهایتا فایل شدن پرونده

خانم "بشیری" مهمترین نکاتی که در این واحد حایز اهمیت هست ، چیست ؟

ببینید ، محرمانگی اطلاعات پرونده از مهمترین اصول در این واحد هست . پرونده نباید به هیچ وجه به کسی بجز بیمار داده شود و یا کارکنان مربوطه خود بیمارستان جهت انتقال یا سایر موارد خواسته شده . البته منظورم بیماری است که به سن قانونی رسیده و از سلامت کامل هم برخوردار باشد . البته در صورتیکه نامه از ارگانی معتبر به همراه بیمارداده شده باشد و در آن قید شده باشد که پرونده به فرد حامل نامه با ذکر مشخصات کامل ارایه شود نیز مشکلی نخواهد داشت .

آیا پرونده به آنان داده می شود ؟

خیر ، کپی پرونده ای که آن را برابر با اصل می کنیم ، ارایه می شود . خود پرونده جزو مالکیت بیمارستان است .

ببخشید ، چه نکاتی از نظر شما باید از طرف همکاران رعایت شود ؟

خواهش می کنم . ببینید رعایت رازداری و محرمانگی یکی از مهمترین مواردی است که باید رعایت شود . چه بسا ممکن است فردی دارای بیماری خاصی باشد و راضی نیست دیگران از آن باخبر شوند . دوم اینکه دوستان و همکاران لطفا قبل از ارسال پرونده به این واحد از صحت تکمیل آن مطلع باشند . از نظر تکمیل و چینش اوراق موجود در پرونده . از نظر امضاها و تکمیل سربرگ فرم ها .

خانم "بشیری" ، شما دراین واحد چند قسمت دارید ؟

این واحد دارای سه قسمت هست . هر قسمت در یک سالن مجزا قرار گرفته است . یک قسمت اداری ، یک قسمت بایگانی راکد و یک قسمت هم مربوط به بایگانی جاری .

میشه بفرمایید ارتباط این واحد با دانشگاه و سایر سازمان ها چگونه است ؟

بله حتما . این واحد از دو طریق اطلاعات لازم را بارگذاری و ارسال می کند . یکی سامانه "آواب" و دیگری هم سامانه "سپاس" .

کار این سامانه ها چیست ؟

سامانه آواب ، سامانه ای است که کلیه آمارهای مربوط به فعالیت بیمارستان در آن وارد می شود و سامانه سپاس هم ، همان سیستم اطلاعات پرونده هست که بطور مستقیم برای وزارتخانه ارسال می گردد .

ببخشید ، آخرین سوال : منظور از کدگذاری چیست ؟

منظور از کد گذاری یعنی کلیه تشخیص ها و اقدامات درمانی و علل خارجی و ... در پرونده به کد تبدیل می شود .

از شما و سایر همکاران خوب این واحد که وقت گذاشتید و همه سووالات ما پاسخ دادید ، صمیمانه سپاسگزاریم .

خواهش می کنم .

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1397-10-5 19:52        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ