97/07/20

برپایی درمانگاه صلواتی در محله سنگ سیاه

خلاصه خبر به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید چمران ، با حمایت و همکاری مدیریت و واحد بسیج بیمارستان شهید چمران درمانگاه صلواتی در محله سنگ سیاه برپا گردید .

"حسین زارعی" مدیر بیمارستان شهید چمران در این باره گفت :

حمایت های سازمان های ذیربط در مناطقی که از حیث بهداشتی درمانی در وضعیت مناسبی قرار نگرفته اند یکی از مواردی است که باید به طور جدی آن را مورد بازنگری قرار داد .

با توجه به لزوم چنین اقداماتی ، واحد بسیج بیمارستان شهید چمران پس از برگزاری نشستی با اعضای تیم مدیریت اجرایی ، تصمیم به برپایی درمانگاه صلواتی درمحله قدیم "سنگ سیاه" گرفته شد .
با حمایتی که از سوی پرسنل تلاشگر بیمارستان در کلیه حرفه ها داشتیم ، توانستیم با توجه به امکانات موجود این درمانگاه را پس از برنامه ریزی و هماهنگی های لازم به مورد اجرا بگذاریم .

"حسین زارعی" از واحد بسیج و نیز کلیه عزیزانی که در برپایی این درمانگاه کمک و یاری نمودند ، صمیمانه سپاسگزاری نمود .

"سید ابوطالب علوی" مدیر فرهنگی و مسوول بسیج بیمارستان شهید چمران در این باره گفت :

حمایت های همه جانبه ریاست و مدیریت بیمارستان انگیزه مناسبی برای ما آفرید . تیم بهداشتی و درمانی بیمارستان شهید چمران در محله "سنگ سیاه" درمانگاهی را به منظور ارتقای وضعیت بهداشتی و درمانی مراجعین نمود .
امید است بازتاب این خبر بتواند موجبات حمایت های بیشتری را از سوی افراد ذیربط به دنبال داشته باشد . خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با برپایی درمانگاههای صلواتی و نیز ایجاد بستر آموزشی از طریق رسانه های مختلف گام های بسیار موثری برداشته است .

محله سنگ سیاه کجاست ؟

محله سنگ سیاه شیراز کجاست؟

محله سنگ سیاه، نام یکی از محله‌های شیراز قدیم می‌باشد. از زمان کریم خان زند که محلات را کم‌ تر و کوچک‌ تر و حصار شهر را تنگ‌تر کردند، محله درب کازرون که خود محله‌ای جداگانه بودبا این محله ادغام شد و روی هم رفته به هر دو، محله‌ سنگ سیاه می‌گفتند.

چرا سنگ سیاه نام گذاری شده است؟

آرامگاه دانشمند بزرگ عمروبن عثمان معروف به سیبویه در این محله قرار داشته‌است که در یک حجرهٔ کوچک و متروک به وضعی نامطلوب قرار گرفته بود و بر روی قبر وی سنگی سیاه قرار داشت. در ابتدا نام این محله، سنگ سیبویه بوده یعنی محله‌ای که سنگ و قبر وی سنگ سیاه قرار داشت. ولی به مرور زمان در اثر اشتباه عوام و وجود سنگ سیاه بر روی قبر، به نام سنگ سیاه مشهور شده‌است.

سنگ سیاه کجا قرار دارد؟

این محله از شمال به محله سرباغ و محله میدان شاه، از غرب به محله باروی شهر، از جنوب به دروازه کازرون و از شرق به محله سردزک محدود می‌شده است.

بناهای تاریخی محله سنگ سیاه کجاست؟

از بناهای شاخص محله می‌توان به امامزاده بی‌بی دختران، مسجد ایلخانی، حمام ایلخانی، مسجد مشیر، حسینیه مشیر، بازارچه ارامنه، کلیسای ارامنه، حسینیه کردها، خانه فروغ‌الملک، خانه سعادت، خانه ضیائیان، خانه عبدالهی ها، بازارچه حاج زینل و بقعه سید تاج‌الدین غریب اشاره کرد.

تقسیم‌بندی محلات شیراز قدیم

در کل محلات شیراز به دو دسته بزرگ حیدری و نعمتی تقسیم شده بودند. حیدری به محلاتی گفته می شد که افراد آن محلات، خود را پیرو سلطان حیدر که از مشایخ عرفان بود، می‌دانستند.

نعمتی به محلاتی اطلاقی می‌شد که ساکنان آن خود را پیرو شاه نعمت‌الله ولی که او نیز از بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین عرفای عصر بودمی‌دانستند. درگیری‌ها و مخاصماتی که بین این دو دسته در سال‌های متمادی صورت گرفته هنوز هم مورد بحث است و حتی به صورت ضرب‌المثل جنگ حیدری، نعمتی در زبان‌هاست.

پنج محله‌ محله اسحاق بیگ، محله درب شاهزاده، محله بالا کفت، محله میدان شاه و محله بازار مرغ را حیدری خانه و پنج محله محله سرباغ، محله سنگ سیاه، محله درب مسجد، محله لب آب و محله سر دزک را نعمتی خانه می گفتند. البته محله ارمنی‌ها و محله کلیمی‌ها جزء محلات بی‌طرف بودند و کاری به درگیری‌ها و مخاصمات نداشتند.

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1397-7-20 18:08        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ