96/12/15

برگزاری دوره آموزشی تفکر استراتژیک در بیمارستان دکتر میر با تدریس مسئول بهبود کیفیت بیمارستان شهید چمران

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید چمران :
امروز دوره آموزشی "تفکر استراتژیک" با تدریس مسئول بهبود کیفیت بیمارستان شهید چمران در بیمارستان دکتر میر برگزار گردید .
در این دوره آموزشی که مدیران ارشد و مسوولین بخش ها و واحدهای بیمارستان دکتر میر حضور داشتند ، درخصوص نقش تفکر استراتژیک در تدوین و برنامه ریزی استراتژیک مورد بحث قرار گرفت و به سووالات شرکت کنندگان در زمینه های مختلف پاسخ داده شد .

آقای "حمید پناهیان" مدیر بیمارستان شهید چمران درخصوص برگزاری این دوره آموزشی گفت :
تلاش های بی وقفه سازمان ها در رسیدن به کیفیت موثر ارایه خدمات بی نظیر است . تاثیر حضور فعال وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر استاندارد سازی ارایه خدمات ، ارتقای چک لیست های نظارت و ارزشیابی و همچنین ، دقت نظر و دلسوزی واحد نظارت و ارزشیابی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خور توجه و تقدیر است .

مدیر بیمارستان شهید چمران افزود : برگزاری دوره های آموزشی ، تعامل مفید و موثر روسا ، مدیران و مسوولین بهبود کیفیت بیمارستان ها ، بهره مندی از مدل های بهبود کیفیت در عمل مانند الگوبرداری و بارش افکار ، از جمله فرصت های خلق شده در سال های کنونی است .

این مهم ، حس خوبی به مدیران و گرداندگان ارتقای کیفیت سازمان ها داده و راه را برای پذیرش هر گونه پیشنهاد و انتقاد سازنده برای آنان هموار می کند .

آمادگی مراکز درمانی در ارتقای دانش و آگاهی ، حضور مسوولین بهبود کیفیت بیمارستان ها در عرصه علم مدیریت نوین و نیز تخصیص جایگاه والای تیم مدیریت اجرایی در عرصه تصمیم گیری های کلان و تدوین برنامه ریزی های استراتژیک 3 تا پنج ساله قابل تقدیر است .

بی شک ، فضای باز و شفاف در مدیریت حرف اول تصمیم گیری در سطح کلان است و با دیدن چنین برنامه هایی که دوستان در بیمارستان های مختلف به هم اندیشی و به اشتراک گذاری اندوخته های خود می پردازند ، احساس مسوولیت پذیری ، تعامل ، امیدواری و تعهد را در ذهن متبلور می کند .

نشانه ی تصمیم به پیشرفت یک سازمان را باید در شوق مسوولان در کسب دانش تلقی کرد و از آن به عنوان شاخص اصلی پیشرفت یک سازمان نام برد و مورد تجزیه و تحلیل قرار داد .

سازمانی پویاست که امید پیشرفت را در گرو امید به ارتقای انگیزه ی مهمترین جزء سازمان ، یعنی منابع انسانی خود دانسته و در راه رسیدن به این هدف والا از هیچ کوششی دریغ ننماید .

"حمید پناهیان" ضمن ابراز تشکر از همتای خود آقای "محسن حافظی" ، مدیر بیمارستان دکتر میر ، اتخاذ تصمیم مبنی بر  ارتقای تعامل بین این دو مرکز را به فال نیک گرفته و افزود :
باعث خرسندی است که دو بیمارستان دولتی و خصوصی در زمینه ی تصمیم گیری های استراتژیک به هم اندیشی پرداخته و در راستای ارتقاء سازمان های خود به جد می کوشند .

"پناهیان" ضمن تشکر از مسوول بهبود کیفیت بیمارستان شهید چمران ، در خصوص برنامه ریزی جهت برگزاری این دوره آموزشی  گفت :
هم اندیشی ، بهره مندی حقیقی از مدل های بهبود کیفیت و نیز عبور از مراحل تئوریک و در پایان ، بررسی نتایج حاصل از زحمات منابع انسانی در راستای بهبود کیفیت در دستور کار قرار گیرد و اثر بخشی آنان در انتها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گیرد تا بتوان از آن به عنوان یک تجربه بهره برد .

وی افزود : بی شک تاثیر تقویت انگیزه نیروهای تیم مدیریتی سازمان ، هزینه نیست بلکه سرمایه و فرصتی است که بی توجهی نسبت به آن قطعا عامل شکست سازمان را فراهم خواهد آورد و کسی جز بیمار هزینه آن را پرداخت نخواهد نمود.

"سید قاسم باقری" مسوول بهبود کیفیت بیمارستان شهید چمران در این باره گفت :
برنامه ریزی استراتژیک بدون داشتن " تفکر " در زیر ساخت آن و تنها با بهره مندی از نقاط ضعف ، قوت ، فرصت ها و تهدیدهای یافت و بررسی شده و آن هم به صورت تئوریک ،
کاملا بی ارزش است .

وی در خصوص نقش "تفکر" در برنامه استراتژیک افزود :
تدوین برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر "پیش بینی" آینده ی سازمان است در حالیکه در صورت دخالت "تفکر" در برنامه ریزی استراتژیک ، تعیین استراتژی مبتنی بر "تشخیص" خواهد بود . به عبارتی نقش "تفکر" در برنامه ریزی استراتژیک به گونه ای ، شک ، تردید و احتمالات و همچنین آرزوها را به یقین نزدیک تر می کند .

وی در باره نقش" تفکر استراتژیک در حوزه سلامت" بیان کرد :
خصوصیت زیر ساخت برنامه ریزی استراتژیک موفق و موثر را دو عامل ، قدرت اجرا و تحول دانست و گفت : از این حیث سازمان ها به چهار دسته تقسیم می شوند :
1. سازمان هایی که دارای تفکر استراتژیک قوی و قدرت اجرایی قوی هستند
2.
سازمان هایی که دارای تفکر استراتژیک ضعیف و قدرت اجرایی قوی هستند
3.
سازمان هایی که دارای تفکر استراتژیک قوی ولی قدرت اجرایی ضعیف هستند
4.
سازمان هایی که دارای تفکر استراتژیک ضعیف و قدرت اجرایی ضعیف هستند

مسوول بهبود کیفیت بیمارستان شهید چمران افزود :
تحلیل داده ها و بهره مندی از تفکر همگرا ، از خصوصیات برنامه ریزی استراتژیک است ولیکن این روش فاقد قدرت لازم برای "خلاقیت" است زیرا خلاقیت نوعی "تفکر واگرا" بوده که درون مایه اصلی "استراتژی های تحول بخش" است .

"باقری" در خصوص هدف از "تفکر" استراتژیک ادامه داد :
هدف تفکر واگرا و خلاقانه ، خلق استراتژی "ارزش آفرین" است . در "تفکر استراتژیک شما تنها به دنبال کشف "ارزش ها" نیستید بلکه به دنبال "خلق ارزش ها" خواهید بود . این نوع تفکر ، بی شک عامل تحریک انگیزه منابع انسانی هر سازمان بوده و جهت حرکت سازمان ، جهتی رو به جلو خواهد بود .

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در صورت مشارکت کارکنان در امور تصمیم گیری های سازمانی ، فعالیت ها بی نتیجه نمانده و احساس رضایت کارکنان ، تاثیری مثبت بر مسوولیت پذیری و ارتقای رضایت مشتریان خواهد داشت .

و در پایان ، مسوول بهبود کیفیت بیمارستان شهید چمران ، ضمن تشکر از مدیر بیمارستان شهید چمران مبنی بر پذیرش دعوت به همکاری فی مابین دو بیمارستان ، از همکاری تیم مدیریت اجرایی بیمارستان دکتر میر خصوصا "خانم قنبری" مسوول بهبود کیفیت بیمارستان دکتر میر ، تشکر نموده ، تعامل دو بیمارستان در زمینه ارتقاء و بهبود کیفیت فرآیندهای در حال اجرا ، ارایه خدمات و نیز ایمنی بیماران و پرسنل را موثر دانسته و بر بهبود این تعامل ابراز امیدواری کرد .

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1396-12-16 8:18        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ