پروژه نقشه برداری مغزی در بیمارستان شهید دکتر چمران شیراز افتتاح شد

تاریخ : 3 / 10 / 1394

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، پروژه نقشه برداری مغزی(brain mapping) را در شیراز افتتاح کرد.

به گزارش "وب دا" در شیراز، این پروژه، در مرکز تحقیقات و علوم اعصاب، در بیمارستان شهید دکتر چمران شیراز، آغاز به کار کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این آیین، علوم اعصاب را یکی از مهم ترین رشته های تحقیقاتی در پزشکی دانست و گفت: پیش بینی می شود که در 20سال آینده، بشر بتواند تحول عظیمی را در علوم اعصاب، به خصوص به کمک mapping brain و رایانه برای تشخیص بیماری های اعصاب، پبیش بینی و درمان، ایجاد کند.

دکتر "رضا ملک زاده" افزود: امیدواریم در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و استان فارس، یک مرکز نوروساینس قوی داشته باشیم که مجهز به دستگاه های پیشرفته شود و زمینه را آماده کند تا بتواند در این بخش از پزشکی، که تقریبا یک چهارم از تحقیقات پزشکی در نوروساینس پیشرفت کند و از دانشگاه های برتر این حیطه شود.

رییس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم، با بیان اینکه یکی از پروژه های بسیار مهم در زمینه علوم اعصاب، انجام نقشه برداری مغزی یاBRAIN MAPPING ، است، گفت: این پروژه در کشورهای پیشرفته دنیا، به عنوان یکی از پروژه های حساس، راهبردی و استراتژیک، آغاز شده که با هزینه بالایی که دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

دکتر "مجیدرضا فرخی" از اجرای این پروژه گفت که مربوط به سال 92 است و با حمایت رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، آغاز شده است.

او افزود: نقشه برداری مغز، شامل قسمت های مختلفی از زیرساخت های پژوهشی و مطالعاتی در زمینه تصویربرداری از مغز، تحریک مغزی، پردازش انواع داده ها و اطلاعات مغزی، مانیتورینگ الکتروفیزیولوژی مغزی صورت است که در پنج مرحله، محورها و مطالعات در حال انجام است.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این محورهای مطالعاتی و پژوهشی زمینه پژوهش های کاربردی و مطالعاتی و پایه ای را فراهم می کند و برای درمان بسیاری از بیماری های سیستم عصبی و نخاعی اثربخش باشد.

دکتر "فرخی" ادامه داد: استادان کارگروه تحریک مغزی، با همکاری گروه جراحی مغز و اعصاب، گروه نورولوژی داخلی مغز و اعصاب، از دو سال پیش، کار راه اندازی این پروژه را آغاز کردند که تعداد زیادی بیمار در بیمارستان نمازی، درمان شدند و مطالعات آن در سمینار ها و کنگره های مختلف، ارایه شده است.

رییس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تصویربرداری مغزی به عنوان بخشی از پروژه نقشه برداری مغز از یک سال پیش، بر روی 100 بیمار انجام شده است، اضافه کرد: قسمت ام.آر.آی  ادامه خبر : و تصویربرداری عملکردی، با همکاری مرکز تحقیقات رادیولوژی، از نزدیک یک سال پیش آغاز به کار کرد که برای دومین بار در کشور، در شیراز، پس از تهران انجام شده است.

او ادامه داد: این تکنولوژی پزشکی، در درمان بیماری هایی با اختلالات حرکتی مغزی کاربرد دارد و پژوهش های لازم هم انجام شده است، بنابراین جنبه های آموزشی، پژوهشی و درمانی دارد.

دکتر "فرخی" پروژه نقشه برداری مغزی را برای قسمت های نوروفیدبک و تی.ام.اس، درمان بسیاری از مشکلات عصبی، مشکلات اعصاب و روان و کودکان پیش فعال، مفید عنوان کرد.

استاد تمام جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: قسمت دیگر، راه اندازی توانبخشی شناختی است که برای درمان بسیاری از بیماران مغزی و نخاعی، کاربرد دارد.

او با تقدیر از رییس دانشگاه و حمایت های هیات رییسه دانشگاه، معاونت پژوهشی دانشگاه، معاونت تحقیقات فناوری وزارت بهداشت، ابراز امیدواری کرد که این حمایت ها ادامه داشته باشد تا این مرکز بتواند یکی از مراکز پیشرفته در زمینه آموزش، پژوهش و درمان علوم اعصاب کشور و قسمت های جنوب و حاشیه خلیج فارس را پوشش دهد.

رییس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه با تقدیر از همکاری های مجمع خیرین تامین سلامت فارس دانشگاه، از اختصاص فضای فیزیکی به ساختمان جدید این مرکز، خبر داد.

متخصص علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در حاشیه آغاز به کار پروژه نقشه برداری مغز، در شیراز، گفت: با استفاده از این تکنولوژی جدید می توان، وضعیت مغز و امواج مغزی را در هر لحظه به صورت آنلاین بررسی کرد.

دکتر "سینا صالحی"، ادامه داد: در این روش درمانی، بیمار و وضعیت روح و روانی او مورد ارزیابی قرار می گیرد و با استفاده از امواج الکترومغناطیسی، به او کمک می شود تا وضعیت خود را تغییر دهد.

این عضو هیات علمی، در ادامه استفاده از این دستگاه را به یک بازی تشبیه کرد و افزود: همانطور که در بازی های رایانه ای مثل ماشین بازی، ما تعیین می کنیم که بازی چطور باید پیش برود.

او یادآور شد: با این پروژه، می توانیم بدون ایجاد مشکل برای شخص، مقداری از سطح مغز را تحریک الکتریکی کنیم و موجب بهبود عملکرد مغز شویم.

دکتر "صالحی" افزود: بهبود حافظه، بهبود تصمیم گیری، بهبود توجه به کمک تحریک مغزی انجام می شود و به کمک آن می توانیم از عملکرد مغز آگاه شویم.

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1396-2-18 8:37        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ